diumenge, 19 d’octubre del 2014

SUMA+E

M’acabo de fer sòcia de SÚMATE: nom, cognoms, adreça, telèfon, dades bancàries i intro. He escollit la quota més econòmica, que l’economia familiar no està per gaire alegries. Estic com una nena amb sabates noves.

N’havia sentit a parlar, havia vist algun dels actes que feien, a través del Facebok. Però va ser ahir, a la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs, que em vaig adonar de la feinada que fan i de com n’és d’important que ells facin de portadors del missatge pro independentista a segons quins barris i ciutats de l’àrea metropolitana on, el missatge portat per les pures essències del catalanisme no entraria mai, ni de conya.

Vaig tenir ocasió de parlar una estoneta amb l’Eduardo Reyes, el president de l’associació, i amb la Isabel, la seva dona. Em vaig adonar que són molt pocs i que tenen molta feina per fer. Tota la que nosaltres, amb discursos sovint subliminalment excloents i amb català fabrià, no hem sabut fer.

Aquesta associació està formada per gent molt diversa però unida per un únic objectiu: que Catalunya esdevingui un país lliure.

La majoria de socis són d’arrels espanyoles i estan convençuts que no cal que en reneguin per defensar el dret a decidir de tots els catalans, siguin de l’origen que siguin. Creuen fermament que un estat propi per a Catalunya ens beneficiarà a tots, en conjunt, però sobretot a les classes populars i de l’àrea metropolitana, on es concentren la majoria de parats i de famílies empobrides, que més pateixen les conseqüències d’uns serveis públics que no poden abastar totes les necessitats.

S’han constituït en associació perquè volen ser part activa en el procés cap a la independència. Denuncien el menyspreu endèmic per part dels diferents governs de l’Estat espanyol envers les reivindicacions i necessitats de la societat catalana i, també, el desequilibri fiscal i el maltractament polític al qual, com a poble hem estat sotmesos.

La gent de Súmate denuncia la destrucció de l’estat del benestar i la política d’ofec fiscal que fa que a Catalunya es perdin oportunitats i hi augmenti l’exclusió social. I, justament perquè la majoria dels seus socis varen venir a Catalunya buscant un futur millor, ells o els seus pares, i ells i els seus fills han contribuït a generar prou riquesa per poder tenir un estat del benestar, estan lluitant amb tota la seva força per convèncer la gent que, com ells, buscaven aquest futur millor a Catalunya, vinguts de tots els racons d’Espanya que, per dignitat, cal crear un estat propi català. 

Els parlen en castellà i els expliquen que són com ells, vinguts de l’Aragó, de Múrcia, d’Andalusia, etc.; que són tan catalans com els que hem nascut aquí i que, junts, hem de plantar cara al Govern de l’Estat espanyol i votar per dir-los a Espanya, a Europa i al món, amb veu solemnement i clara, que ja estem tips del menyspreu i espoli sistemàtics, que ja ens hem fet grans i no necessitem que ens tutelin, que volem marxar. Els expliquen que voler una Catalunya independent no significa renegar dels seus orígens, sinó voler un futur millor per a ells i els seus fills.

Vaja, que em trec el barret davant la tasca de la gent de Súmate i que, malgrat que sóc catalana des de generacions i generacions, per totes dues bandes, vull col·laborar-hi, amb el convenciment que ara és de vital importància per al poble de Catalunya, esvair els dubtes dels indecisos i sumar-los al SÍ+SÍ.

I nosaltres, amb tots aquests anys, no n’hem estat capaços. L’ANC, Òmnium, Solidaritat amb les pures essències de l’independentisme, i tots els partits de l’arc parlamentari pro independència o, si més no, a favor del dret a decidir, estan molt bé, però tinc la sensació que tots plegats només mobilitzem els convençuts i anem fent demostracions de força, que estan molt bé. Mantenir la moral i la capacitat de mobilització de la tropa ben alta, és important. I tant! Però crec que ara, més que mai, és hora de donar l’altaveu a Súmate, que entrin a les places dures d’alguns barris i entorns de les ciutats -on hi ha borses d’immigrants d’origen espanyol impermeables al discurs catalanista, fins ara-, que els parlin com ells, que vegin que qui els parla i els dóna arguments comparteix el seu mateix origen. 

Cal imperiosament sumar els indecisos a la nostra causa, perquè totes aquestes presses instant el president Mas a convocar eleccions no serviran de res si no les guanyem per golejada, amics meus!

Ara és hora, més que mai, de Súmate. Doneu-los entrada, doneu-los suport, doneu-los l’altaveu i desitgeu-los encert!

SÚMATE/SUMEU-VOS-HI!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada